Jeste li znali?

Prema važećem europskom Zakonu, imate pravo na servisiranje Vašeg automobila:

U servisu po Vašem izboru

  • Uz odabir rezervnih dijelova po Vašem izboru
  • Od prvog dana, čak i za vrijeme jamstvenog perioda Iskoristite svoje pravo kao vlasnik vozila na slobodan izbor servisera

To je Vaše vozilo, Vaša imovina. Više informacija na: www.r2rc.eu.

MOGU LI ODABRATI BILO KOJEG SERVISERA?

DA! Potrošači mogu slobodno koristiti bilo koji servis po vlastitom izboru. To znači da su potrošači slobodni izabrati tko će obavljati popra¬vak na njihovom vozilu, bilo da je to ovlašteni servis proizvođača vozila ili nezavisni servis.

Jeste li znali?
80% svih dijelova ugrađenih na vozilo proizve¬deno je od strane proizvođača dijelova, a ne od strane proizvođača vozila. Ti se dijelovi distribuiraju do Vašeg mehaničara od strane neovisnog veletrgovca.

Jeste li znali?
Prema propisima Europske komisije, proizvođač vozila ne smije odbiti jamstveni popravak kao što je, na primjer, neispravan električni podizač prozora samo zato jer je, na primjer kupac automobila promjenio ulje u servisu izvan ovlaštene mreže!

KOJE DIJELOVE KORISTITI?

Za popravke vozila mogu se koristiti originalni dijelovi i dijelovi usporedive kvalitete. Originalni dijelovi nisu samo oni prodavani i ugrađivani od strane proizvođača vozila već i svi oni koji nose logotip proizvođača dijelova. U većini slučajeva i jedni i drugi se proizvode na istoj proizvodnoj liniji s potpuno istim specifikacijama.

Također postoje i „dijelovi usporedive kvalitete” koje proizvode neovisni proizvođači dijelova i kvalitetom su usporedivi originalnim dijelovima. Servisne akcije proizvođača vozila i opozivi. Iznimka u ovom pravilu je kada postoji nedostatak vozila koji se mora popraviti na trošak proizvođača vozila. Bilo koji kvar koji potječe iz procesa proizvodnje automobila mora biti isprav¬ljen od strane proizvođača vozila. U takvim slučajevima troškove snosi proizvođač vozila, a radovi se moraju provesti tamo gdje je odredio proizvođač vozila. Isto tako, proizvođač će odab¬rati dijelove koje će koristiti.

A ŠTO S JAMSTVENIM PRAVIMA?

Proizvođač vozila ne smije izdati jamstvo koje uvjetuje popravak i servisiranje vozila isključivo unutar njihove ovlaštene mreže ili na korištenje isključivo vlastitih rezervnih dijelova. U skladu s pravilima Europske komisije, kupci imaju pravo na korištenje bilo koje servisne radi¬onice za popravak automobila za nejamstveni popravak vozila bilo za vrijeme trajanja jamstva ili u produženom jamstvenom periodu. Naravno, svaki serviser podliježe zakonskim pra¬vima i odgovornostima. Stoga, svatko tko ošteti Vaše vozilo nemarnim obavljanjem radova na vozilu ili korištenjem neispravnih dijelova biti će odgovoran za to.

PROIZVOĐAČKA PRAVA

Prava potrošača vrijede samo za jamstva vezana uz kupovinu novog vozila te se ne primjenjuju na ostala jamstva (npr. Koja daju trgovci prilikom kupnje rabljenog vozila).

Stoga, vlasnici vozila budite oprezni prilikom potpisivanja jam¬stvenog ugovora! Neopreznošću možete potpi¬sati izjavu kojom se odričete prava na odabir gdje ćete održavati Vaš automobil!

U Hrvatskoj podržava inter cars.

izvor: ascr.hr


10%
popusta
na lakiranje vozila
iznad 5000kn

* vrijedi samo uz gotovinsko plaćanje
Ispis kupona
10%
popusta
na limarske radove
iznad 1000kn

* vrijedi samo uz gotovinsko plaćanje
Ispis kupona
30%
popusta
na izvlačenje nagiba
trapa na vozilima

* vrijedi samo uz gotovinsko plaćanje
Ispis kupona
gratis
pranje
unutarnje i vanjsko
pranje vozila

* u slučaju popravka vozila u našoj radioni
Ispis kupona
gratis
šlepanje
vozila u gradu
Rijeci i okolici

* u slučaju popravka vozila u našoj radioni
Ispis kupona